Ondersteuning en advies voor ouders/verzorgers


Verslagen, overmand door verdriet en overspoeld met alles wat er geregeld moet worden voor de uitvaart van een dierbare. Ondertussen lopen er ook nog 2 kinderen door het huis die zich afvragen wat er allemaal gebeurt. 

Een ouder/verzorger kan het beste met zijn/haar liefde troosten, maar het kan lastig zijn om door het eigen verdriet en rouw heen de kinderen de ondersteuning te geven die zij nodig hebben bij hun manier van rouwbeleving.

 

Ik bied u praktische handvatten om de dood en rouw bespreekbaar te maken. Wat kan en mag je van een kind verwachten. Wat krijgt een kind mee van het overlijden? Nemen we de kinderen mee naar de uitvaart? Dit zijn vragen waar tijdens persoonlijke ondersteuning antwoorden op worden gevonden.

 

Rouwbeleving en Begeleiding voor kinderen

 

Kinderen in contact laten brengen met het onderwerp dood en rouw, dat is wat rouwbeleving is. Een kleuter beleefd rouw op een andere manier dan een puber. Door middel van rouwspeelgoed, knutselen, voorlezen en handpopbegeleiding duik ik in de rouwbeleving van kinderen en geef ik ze ondersteuning en de antwoorden waar ze behoefte aan hebben. Spelenderwijs, via hun inbreng en met veel kleur en gezelligheid; of te wel hun belevingswereld.

 

Belevingsgericht
Begeleiden

 

Met veel kleur en gezelligheid begeleid ik kinderen bij wat doodgaan is, wat er allemaal bij komt kijken en wat er nou precies wel en niet mag en hoort op een uitvaart. Ik ondersteun ze bij de rouw die er op dat moment is en houd ik rekening met de verlieservaringen die er wellicht al zijn en de emoties die daarbij opgeroepen kunnen worden.
Ik werk altijd vanuit de belevingwereld van een kind en volg hen via hun inbreng en eigen rouwbeleving. 

Rouwspeelgoed

  

Dandelion beschikt over een groot assortiment uitvaartspeelgoed van Rouw&. Een rouwcentrum, crematorium, rouwauto, kist en bloemen.

Kinderen leren en verwerken door te spelen, dat is hun natuur. Door het uitspelen van de uitvaart en te ontdekken wat er allemaal in het uitvaartcentrum te zien is, kan ik kinderen voorbereiden op een uitvaart of kunnnen ze laten zien wat ze hebben meegemaakt.

Prentenboeken

 

Ik lees de kinderen veel voor. De prenten en verhaaltjes spreken bij de kinderen tot de verbeelding. Dandelion heeft een grote collectie aan kinderboeken over dood en rouw. Zo is er altijd wel een boek te vinden die aansluit bij de persoonlijke situatie van ieder kind en gezin.

Handpopbegeleiding

 

Een handpop is een communicatiemiddel wat in gezet kan worden om als volwassene op ‘kindniveau’ met het kind te communiceren, zonder dat het kind het gevoel heeft met een volwassene te communiceren. Soms vinden kinderen het moeilijk om hun verhaal aan een volwassene te vertellen, een handpop is dan een fijn instrument om een kleuter zijn verhaal te laten doen. 

U kunt altijd contact opnemen

 

Via het onderstaande contactformulier kunt u contact opnemen om een afspraak te maken.

In dit bericht kunt u ook uw vragen stellen, zodat ik daar direct op kan antwoorden.

 

Voor het melden van een overlijden kunt u ten alle tijden Direct bellen met 06 48584765

code